Život s piercingem a jeho nástrahy

04.06.2011 15:26

1. V závislosti na druhu a místa, kde nosíte piercing je nebezpečí ztráty buď jeho kusu - vypadnutí kuličky a následně celého šperku. Kupříkladu můj kamarád - piercing v obočí - uvolněná kulička při mytí vlasů, ucho - ztracená kulička během noci, jazyk - spolknutý celý piercing. Jak se toho vyvarovat - pravidelně zkoušet utažení kuliček či hrotů.

2. Zapletení zejména u převlékání - speciálně svetry, těsné modely, atp.

3. Možnost infekce - starost a čistění piercingu je samozřejmá, stejně jako místo, kde jej nosíte

4. Malé děti - milují lesklé věci - řetízky, brýle, náušnice a zejména "náš" piercing - jsou ale i lepší věci v životě, než odtržený piercing, hlídejte se, hrozí pak zranění i dětem!

5. Sport - u karet nebo konzolových her je ta pravděpodobnost vytržení asi menší, naopak při kontaktních sportech - hokej, karate, aj. hrozí  návštěva doktora

6. Názor dalších lidí - především starší generace reaguje na jakýkoliv piercing  hodně negativně, hned ve vás vidí narkomany atd.

7. Na různých středních školách piercing  mnohdy úplně zakazují - přítel studující hotelovou školu si musel piercing v uchu vždy sundat, protože to odporovalo školnímu řádu. A to v té době to byl jeho jediný piercing :)

8. V zaměstnání - stejně jako u tetování - záleží na velikosti, umístění piercingu, také na pracovním zařazení a nepochybně na partnerech, s kterými jednáte a stýkáte se.